De juiste informatie

De juiste informatie

Je hebt drie dingen nodig om goed te worden in trailerladen.
1 – de juiste informatie
2 – tijd
3 – motivatie

De juiste informatie!

Onlangs was ik als demo-gever op het geniaal georganiseerde Equiday. Ik gaf er een demo trailerladen.

Trailerladen is mijn specialiteit. Ik vind het heel erg leuk om trailer te laden en ik ben er heel erg goed in. Dat heb ik allemaal te danken aan mijn paard Poca. Vlak nadat ik Poca 18 jaar geleden kocht en ik dacht de wereld te gaan verkennen met haar kwam ik tot de zeer confronterende conclusie dat ik niet in staat was mijn eigen paard in een trailer te zetten. Hoe stom is dat? Poca zei zoiets als: “zo’n hokje op wieltjes? Maar daar ga ik echt niet in hoor!”

Daar stond ik dan, vol met ambitie en dromen en een paard dat VOOR de trailer stond en er met geen mogelijkheid in te krijgen was. Wat voelde ik me klein en super gefrustreerd. De adviezen van iedereen (die ook geen verstand hadden van trailerladen) vlogen me om de oren. Van; die knol moet gewoon luisteren, ik haal wel even een bezem, tot, je doet hem een zak over zijn ogen dan ziet hij niet dat die de trailer in loopt en gaat hij wel achter je aan. Ik kreeg echt de vreemdste en meest uiteenlopende adviezen.

Maar wat niemand maar dan ook niemand tegen mij zei was; “Roos je paard is een vluchtdier. Vluchtdieren zijn van nature bang. Je moet je paard leren dat hij op jouw instructies kan vertrouwen omdat jij weet wat de behoeftes van een vluchtdier zijn”. Terwijl die informatie nou juist de enige juiste informatie was. Informatie die daadwerkelijk geleid zou hebben tot inzicht en progressie.

Ik begon aan een lange zoektocht naar informatie die behulpzaam zou zijn. Die informatie vond ik bij Parelli Natural Horsemanship. En wat bleek nou, mijn trailerlaadprobleem was niet gerelateerd aan de trailer. Mijn trailerlaadprobleem bleek een communicatieprobleem. Vol enthousiasme (en nog steeds gefrustreerd) ging ik aan de slag met mijn communicatieprobleem. Voor een goede communicatie heb je inzicht nodig in je gesprekspartner. Ineens leerde ik dat mijn paard een vluchtdier is en dat vluchtdieren hele andere behoeftes hebben dan een mens.

Door de jaren heen heb ik heel erg veel paarden geladen en heel erg veel geleerd. Je leert overigens het meeste van de paarden met de meeste weerstand. Dus als jij een paard hebt dat echt de trailer niet in gaat, dan weet ik dat je weg lang is maar dat je er een stuk wijzer uit komt! En dat is een fijne wetenschap want alles wat je leert bij de trailer neem je mee in de communicatie en relatie met je paard!

De lange zoektocht die ik heb gehad om goed te worden in trailerladen wil ik jou graag besparen. Ik heb een online cursus trailerladen opgezet die jou gaat helpen goed te worden in trailerladen. Een cursus die in zijn geheel gebaseerd is op de 3 belangrijkste dingen voor succesvol trailerladen: de juiste informatie, tijd en motivatie. Deze cursus zit bomvol met de juiste informatie.

Als jij ook goed wilt worden in trailerladen en op je eigen tijd wilt oefenen met feedback van mij, schrijf je dan in voor deze cursus.

Volgende blog in deze serie gaat over  tijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.