Motivatie

Motivatie

Je hebt drie dingen nodig om goed te worden in trailerladen.

1 – de juiste informatie
2 – tijd
3 – motivatie

Motivatie

Om goed te worden in trailerladen heb je motivatie nodig. Veel motivatie want goed worden in trailerladen kost namelijk ook veel tijd. Hoe sneller we beloond worden voor onze inspanningen, hoe meer gemotiveerd we zijn om iets te gaan doen. En dat is nou juist het hele probleem met trailerladen, we worden niet snel beloond voor onze inspanningen. Trailerladen kost heel veel tijd met uiteindelijk heel veel beloning. Maar niet nu.

Hoe word je nou gemotiveerd om te gaan oefenen met trailerladen? Je wordt gemotiveerd als je denkt aan het eindresultaat: je paard loopt altijd, waar je ook bent, binnen een paar minuten de trailer in en blijft daar staat zodat jij de stang kan dichtdoen. Je wordt gemotiveerd als je bedenkt hoeveel beter jullie relatie zal zijn als je geen trailerlaad frustraties meer hebt. Je wordt gemotiveerd als je bedenkt dat je op wedstrijd of op buitenrit kunt en je paard fluitend de trailer in loopt.

En hoe blijf je gemotiveerd? Hoe zet je jezelf er toe aan om weer te gaan oefenen als het de vorige keer niet zo goed ging? Hoe motiveer je jezelf te gaan oefenen als je moe bent of als het koud is? Hoe krijg je jezelf weer aan het oefenen als je helemaal geen zin hebt? NIET DUS! Dat is nou het hele probleem van trailerladen. Omdat de beloning van onze inspanningen zo ver weg ligt, gaan we niet oefenen. We bijten niet door de zure appel heen zodat trailerladen eigenlijk altijd een toevalstreffer of een ramp blijft!

Als je niet weet wat je doen moet en niet over de juiste informatie beschikt, dan wordt het heel erg moeilijk om goed te worden in trailerladen en nog veel moeilijker om gemotiveerd te blijven. Ik heb voor jou de oplossing om heel erg goed te worden in trailerladen! Ik heb een online cursus trailerladen ontworpen die jou gaat helpen en GOED te worden in trailerladen en GEMOTIVEERD te blijven als het tegen zit.

Bij de online cursus trailerladen zit een gesloten facebook groep. In deze groep plaats ik iedere maand een filmpje. In het filmpje zie je mij met een paard allerlei oefeningen doen, die jij met jouw paard na gaat doen. De filmpjes kun je bekijken op je mobiele telefoon. Je kunt ze bekijken terwijl je bij je paard bent zodat je precies weet wat je doen moet. Je hoeft dus niet onthouden wat je thuis bekeken hebt. Ik zit gewoon in je broekzak. Je kunt me aanzetten wanneer je me nodig hebt! In de filmpjes zit ook veel theorie. Ik leg uit hoe je paard denkt, waarom je welke oefening moet doen en hoe je ze moet doen.

Als een bepaalde oefening niet zo goed lukt, dan film je wat jij en je paard aan het doen zijn en plaats je het filmpje in de facebookgroep. Je krijgt dan binnen een dag feedback van me. Ik leg je uit wat je beter anders kan doen, zodat je de volgende keer weet wat je veranderen moet en gemotiveerd weer aan de slag gaat. Je ziet in de facebookgroep niet alleen de feedback die ik op jouw filmpje geef, je ziet ook de feedback op anderen. Dat motiveert echt enorm en is heel erg leerzaam.

Iedere maand andere oefeningen en heel veel theorie, iedere maand feedback en iedere maand heel veel vooruitgang voor jou en je paard. Iedere maand krijg je meer kennis van zaken. Je krijgt meer kennis over paarden. Je leert zien wanneer je paard iets nodig heeft en wat hij nodig heeft zodat je constant gemotiveerd blijft. Tegen de tijd dat je heel goed bent in trailerladen, weet je zoveel meer over je paard dat jullie relatie op alle vlakken verbeterd is.

Geef je nu op voor de online cursus trailerladen en wordt de held van jouw paard!

p.s. De hoofdreden dat trailerladen zo moeilijk is, is dat trailerladen een volledig tegen-natuurlijke-beweging voor je paard is. Een paard is een vluchtdier en vluchtdieren begeven zich niet graag in een afgesloten ruimte. Sterker nog, in het dna van het paard staat geschreven dat kleine afgesloten ruimtes gelijk staat aan dood gaan. Een vluchtdier voelt zich alleen veilig in een grote ruimte waar hij kan vluchten; weg kan rennen. Een vluchtdier staat het liefst in een kudde omdat een kudde een gevoel van veiligheid geeft. Met soortgenoten voelt een paard zich beschermt. In een trailer kan een paard en niet wegrennen en hij ziet geen soortgenoten. Geen wonder ook dat een paard niet graag een trailer in gaat.


Eén gedachte over “Motivatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.