Tijd

Tijd

Je hebt drie dingen nodig om goed te worden in trailerladen.

1 – de juiste informatie
2 – tijd
3 – motivatie

Tijd

Tijd is een interessant aspect. Tijd is een gegeven, een feit. Niet veranderbaar, het is er. Toch heeft bijna ieder mens iedere dag wel eens ruzie met de tijd. Tijd gaat ook vaak gepaard met emoties. Ben ik wel op tijd? Of, ik moet me haasten om op tijd te komen. En een hele bekende: daar heb ik geen tijd voor!

Paarden doen niet aan tijd. Hoe rustgevend is dat! Als je niet aan tijd doet, heb je dus alle tijd. Geweldig zeg. Aan hoeveel stress ontkomen paarden omdat ze het aspect tijd overslaan? Geweldig, ik denk dat ik ook maar paard word. Nou ja, alleen dan als ik een eigenaar krijg die begrijpt hoe die met tijd om moet gaan.

Want wat doet tijd met jou als paardeneigenaar? Je komt uit je werk en je hebt vanavond een afspraak. Daarvoor moet je nog even eten en je mail checken. En tussendoor nog even naar je paard want die verdient ook wel een beetje aandacht. Door tijd-gestresst kom je aan bij je paard. Paardlief staat in de wei en denkt, ik sta hier best, ik kom niet naar jou toe en als je naar mij toe komt lopen, loop ik misschien wel weg. Oh nee, wat een drama want eigenlijk had je al geen tijd en nu werkt je paard ook nog niet mee. Had je nou maar meer tijd.

Een andere invulling van tijd is timing. Stel dat je gaat oefenen met je paard en de trailer. Hoe weet je nou op welk tijdstip je welke vraag moet stellen aan je paard? Moet je even stoppen en afwachten of moet je nu juist vragen of hij de trailer in gaat? Je kunt een hele goede vraag precies op het verkeerde moment stellen waardoor de timing slecht is en je paard eerder geneigd is om weg te lopen bij de trailer dan de trailer in te gaan.

Dan is er nog tijd als in de vraag, hoeveel tijd heb je nodig om te oefenen met je paard. Hoeveel tijd ben je bereid in je trailerlaadprobleem te steken om ervoor te zorgen dat jij en paard een ster worden in trailerladen waardoor je trailerlaadfrustraties voor eens en voor altijd achter de rug zullen zijn. Als je genoeg tijd investeert in het oefenen met trailerladen op basis van de juiste informatie dan zul je in de toekomst veel tijd over hebben om leuke dingen te doen met je paard. Al moet ik zeggen dat hoe meer je bezig bent met oefenen met de trailer samen met je paard, hoe leuker je het gaat vinden en hoe beter je je paard gaat begrijpen.

In mijn online cursus trailerladen ga ik je leren op welk tijdstip je welke vraag moet stellen aan je paard. Eerst zul je veel tijd investeren zodat je heel goed wordt in trailerladen en daarna zul je voor de rest van je leven tijd besparen omdat je paard nooit meer voor de trailerstaat maar er rustig in loopt.

Heb je een momentje tijd? Schrijf je dan nu in voor de online cursus trailerladen zodat je een ster wordt in trailerladen en je paard en jij heel veel plezier zullen hebben samen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.