Artikel Trailerladen, deel 2

Artikel Trailerladen, deel 2

Voor Equiday magazine schreef ik een artikel over trailerladen. Vandaag hier het tweede deel van dit artikel. Wil je ook goed worden in trailerladen? Schrijf je dan in voor mijn Online Cursus Trailerladen die begint op 1 juni.

Een stappenplan voor succes trailerladen.

* Laat je paard overdwars over de klep lopen, van links naar rechts en van rechts naar links.
Doe dit net zo lang totdat je paard vol vertrouwen en heel rustig met 4 voeten over de klep kan lopen. Voor sommige paarden duurt het wel een uur voordat ze dit kunnen. Blijf rustig en vriendelijk en gun jezelf en je paard alle tijd van de wereld om dit te bereiken.

* Vraag je paard met zijn voorvoeten op de klep en geef hem dan rust. Pas als een paard vol vertrouwen met zijn voorbenen op de klep kan staan, zal hij genoeg vertrouwen hebben om er met 4 voeten op te staan.

* Laat je paard met 4 voeten op de klep staan. Dit is een relatief moeilijke oefening omdat je paard dan al met zijn hoofd en hals in de trailer zal staan. Geef je paard de tijd om deze oefening uit te voeren. Bij sommige paarden duurt het heel lang voor ze dit durven. Geef je paard de ruimte om weer van de klep af te lopen. Een paard dwingen is zinloos en kan heel gevaarlijk zijn dus geef je paard altijd de ruimte om weer van de klep af te gaan. Hoe vaker je paard van de klep af mag lopen, hoe meer vertrouwen hij opbouwt om er weer op te lopen.

* Als je paard met 4 benen op de klep durft te staan, heb je al heel erg veel bereikt. Nu is het een kwestie van blijven oefenen totdat je paard met 4 benen in de trailer durft te staan. Meestal gaat dit voetje voor voetje. Iedere keer opnieuw zal je paard de trailer weer uit willen lopen. Sta dit altijd toe en bedenk dat paarden leren door rust en niet door te doen. Vraag je paard telkens opnieuw vooruit, net zolang totdat hij in de trailer durft te staan.

* Pas als je paard met 4 benen in de trailer staat en uit zichzelf durft te blijven staan, is het tijd om na te gaan denken over de stang. Loop eerst eens achter je paard langs op de klep als je paard in de trailer staat en kijk je of je paard durft te blijven staan. Als je denkt dat dat gevaarlijk is dan beloof ik je dat het nog veel gevaarlijker is om achter je paard te gaan staan om te proberen de stang te sluiten terwijl je paard niet geleerd heeft stil te blijven staan in de trailer met een mens dat achter hem staat.

* Als je paard rustig in de trailer kan blijven staan, terwijl jij over de klep heen en weer loopt, is het tijd om de stang te gaan sluiten. Zorg dat je behendig bent met het sluiten van de stang zodat je daar niet staat te klooien en je paard mogelijkerwijs schrikt en de trailer uit komt rennen.
Het kan zijn dat je paard wat onrustig wordt van een gesloten stang. Loop dan naar de voorkant van de trailer, doe het deurtje open en blijf bij je paard staan – bij voorkeur wel buiten, je wilt veilig blijven – net zolang tot je paard rustig is of in ieder geval een stuk minder gespannen. Daarna maak je pas de stang open om je paard weer uit de trailer te laten. Als je je paard meteen uit de trailer haalt als hij onrustig wordt, dan leer je je paard dat hij uit de trailer mag als hij gek doet. Dat wil je je paard niet aanleren. Je wilt je paard leren dat hij uit de trailer mag als hij rustig is.

Het allerbelangrijkste bij trailerladen is dat jij en je paard veilig blijven. Als jij of je paard gevaar lopen, zorg dan voor professionele hulp. Hulp vragen aan iemand die zijn paard de trailer inslaat of die zijn paard met longeerlijnen de trailer in duwt of trekt, is geen goed idee. Vraag hulp aan iemand die weet wat hij doet zodat jij het ook kan leren en je paard en jij samen veilig op stap kunnen.

Roos van Kappel is paranormaal therapeut voor mensen en paarden. Ze heeft jarenlang horsemanship- en trailerlaadles gegeven. Inmiddels heeft ze zich volledig toegelegd op het behandelen van paarden en mensen. Toch blijft trailerladen een grote passie en wil Roos altijd mensen helpen beter worden in trailerladen omdat goed trailerladen heel veel stress scheelt voor mens en paard. Roos heeft een zeer uitgebreide en informatieve Online Cursus Trailerladen.


36 gedachten over “Artikel Trailerladen, deel 2

 1. Eхcellent goߋds frokm you, man. I have understɑnd your stuff previoous to and you are just extremely excellent.
  Iactually like wһat you’ve acquired here, really like ᴡhat you
  are stating and the way iіn which you say it. You make it
  enteгtaining annd you still cаrе foor to
  keep iit wise. I can not wait to read fаr more from you.

  This is really a great sitе. https://www.companyvakil.com/

 2. Hmm it apрears like your website ate my first comment (it wаas exxtremely long) so I guesѕ I’ll
  juѕzt sum it up what I wrote and say, I’m thorouɡhly enjoying your blog.

  I too am ann aspiring bⅼog writer but I’m still new to everythіng.
  Do you hɑve any һelpful һints for rookie blog ᴡriters?
  I’d definitely appreciate it. http://www.tga-co.com/comment/html/?90962.html

 3. Ⴝuperb blⲟg you have here but Iwas curious if yoᥙ knew of anny forums that cover the same topics
  discᥙssеd in this articlе? I’d really lоve to be a part of online community where I can get
  advice from other knowledgeablе people that share the same interest.

  If yoou һave any recommendations, рⅼease let me know.

  Bless you! https://media.sucon.io/news/2905200

 4. Witth hɑvin so much written content ddo you ever run іnto anyy problemѕ of plagorism oor
  copyriɡht infringement? My site hɑs a lot of exclusive content
  I’ve either created mysеlf oг outsourceԁ but it looks like a lοt of it is
  popping it up all over the wеb withοut my permission. Do you know anny techniques
  to help stop content from beihg stolеn? I’ԁ certainly apprecciate it. http://gghyhg.com/comment/html/?282217.html

 5. Нey there just wanted too give you a գuіck heads up.
  The teⲭt in your ϲontent seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is ɑ format iѕsue or something
  to do wih internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know.

  Thе style and design look great though!
  Hope you get the issue solved soon. Kudos http://gili888.com/xe/xe_board/2246381

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.