Roos

Roos


Kerstmis 1999 kreeg ik van mijn ouders het allergrootste geschenk ooit, een tegoedbon voor een paard! In april 2000 kwam Poca bij me wonen. Veel interessante jaren met vele frustraties volgden! Poca wist precies wat ze wilde en dat kwam heel vaak niet overeen met wat ik wilde. Ik was 25. Ik had altijd van een paard gedroomd. Maar dat een droompaard zich anders zou gedragen dan ik zou willen daar had ik even geen rekening mee gehouden.

In 2004 kwam Parelli Natural Horsemanship op mijn pad. Mijn frustraties verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik leerde en ik leerde en ik leerde. Wat ik vooral leerde was dat Poca er niets aan kon doen dat ze ‘vervelend’ was. Poca was een paard, een vluchtdier, en vluchtdieren doen in eerste instantie dat wat ze doen moeten om zichzelf veilig te houden en als dat niet lukt dan gaan ze in de vluchtstand.

Eén van de dingen waar Poca duidelijk voor op de vlucht was, was de trailer. Zo’n klein donker hok op wielen dat vond Poca maar helemaal niks. Ik heb letterlijk alles geprobeerd om Poca in de trailer te krijgen. Slimme dingen, domme dingen, onhandige dingen. Allerlei dingen waaruit duidelijk was op te maken dat ik geen idee had wat ik aan het doen was. Had ik toen maar geweten wat ik nu wist. Had ik maar geweten dat er een stappenplan was. Een plan dat je stap voor stap kunt volgen en wat je gegarandeerd tot succesvol trailerladen leidt.

Parelli Natural Horsemanship leerde mij de basis van het trailerladen en door alle ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, eerst bij mijn eigen paarden en toen bij de paarden van anderen, heb ik een stappenplan kunnen ontwerpen dat altijd werkt!

In 2004 ben ik begonnen met Parelli Natural Horsemanship. In 2009/2010 heb ik anderhalf jaar voor een Parelli instructeur gewerkt. In 2010 ben ik een maand op de Parelli Ranch in Colorado geweest voor training. Sindsdien heb ik jaarlijks les van verschillende instructeurs om mij in allerlei aspecten van Horsemanship te bekwamen.

Voor ieder paard dat niet graag de trailer in gaat, is een oplossing te vinden!